SEIZOENEN

onze producten & de seizoenen

Ontdek in welke seizoenen onze heerlijke grondstoffen geoogst worden.

Lente

Aardbeien


Lente - Aardbeienjam, aardbeien-rode bessenjam, bosvruchtenjam

De lentezon kan nog wel wat hulp gebruiken en daarom komen de aardbeien in dit seizoen uit de kas.

  • Aardbeienjam half zoet

    210 gram

    Knop
  • Aardbeienjam met balsamico

    210 gram

    Knop
  • Aardbeienjam met honing

    210 gram

    Knop

Puntpaprika's


Lente - Puntpaprika salsa (licht en extra pittig)

Puntpaprika's krijgen hun kleur en friszoete smaak in de kas, niet alleen door de lentezon.

  • Puntpaprikasalsa licht pittig

    210 gram

    Knop
  • Puntpaprikasalsa licht pittig

    40 gram

    Knop
  • Puntpaprikasalsa extra pittig

    210 gram

    Knop

Honing


Lente en Zomer - Verschillende producten

De honingoogst begint in de lente en eindigt in augustus. Na het vlijtige werk van de bijen komt de diverse bloemennectar samen en resulteert in het zoete goud waar we graag mee werken.

  • Honingmosterd

    210 gram

    Knop
  • Perengelei met honing

    40 gram

    Knop
  • Aardbeienjam met honing

    210 gram

    Knop

Zomer

Frambozen


Zomer - Frambozenjam, bosvruchtenjam

Zodra de zomerzon begint te stralen, zijn frambozen klaar voor de oogst. Hun zoete, lichtzure smaak en zachte textuur zijn een heerlijke herinnering aan de warme dagen.

  • Frambozenjam

    210 gram

    Knop

Bramen


Zomer - Bramenjam

Bramen zijn op hun best in de late zomer. Hun diepzwarte kleur en zoetzure smaak vangen de essentie van het seizoen, een laatste, zoete groet voordat de herfst aanbreekt.

  • Bramenjam

    210 gram

    Knop

Courgettes


Zomer - Courgette-tomatenchutney

Iedereen met een moestuin weet dat één plant de hele buurt kan voorzien van courgettes. Zo is ZoetZuur&Zout ooit begonnen; met een overschot aan courgettes en iemand die vroeg of wij daar iets lekkers mee konden maken.

  • Courgette-tomatenchutney

    210 gram

    Knop

Pruimen


Zomer - Pruimenjam en pruimenchutney

Als de zomer haar hoogtepunt bereikt, worden pruimen geoogst. Hun dieppaarse schil en zoete smaak zijn een ware ode aan de zonnige dagen.

  • Pruimenjam

    210 gram

  • Pruimenchutney

    210 gram

    Knop

Tomaten


Zomer - Courgette-tomatenchutney

Als de zomer op zijn hoogtepunt is, zijn tomaten klaar om te oogsten. Hun sappige, zoete vlees en levendige rode kleur maken ze tot een icoon van dit warme, rijpe seizoen.

  • Courgette-tomatenchutney

    210 gram

    Knop

Druiven


Zomer - Druivengelei met rode port

Terwijl de zomerzon begint te vervagen, staan druiven vol zoetigheid klaar om geoogst te worden. Deze vruchten symboliseren de vruchtbaarheid van dit warme seizoen.

  • Druivengelei met rode port

    210 gram

  • Druivengelei met rode port

    40 gram

    Knop

Mosterdzaad


Late Zomer - Mosterd (verschillende soorten)

Mosterdzaad, geoogst in de late zomer, heeft een verrassend krachtige smaak voor zijn bescheiden grootte, een hint van de zonovergoten dagen die het heeft doorgebracht.

  • Mosterd grof & zacht

    210 gram

    Knop
  • Mosterd grof & zacht

    100 gram

    Knop
  • Mosterd grof & zacht

    37 gram

    Knop
  • Honingmosterd

    210 gram

    Knop
  • Mosterd grof

    100 gram

    Knop

Herfst

Peren


Herfst - Perenjam met rode port en perenhoning gelei

Als de zomer overgaat in de herfst, zijn peren op hun best. Hun sappige, zoete vruchtvlees en zachte schil maken ze tot een favoriete snack in dit seizoen. dit warme seizoen.

  • Perenjam met rode port

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop
  • Perenjam met rode port

    40 gram

    Knop
  • Perenhoninggelei

    40 gram

    Knop

Kweeperen


Herfst - Kweeperengelei

Met de komst van de herfst verschijnen ook de kweeperen. Hun harde structuur en aromatische smaak maken ze uniek.

  • Kweeperengelei

    210 gram

    Knop

Appels


Herfst - Appel-chiligelei

Appels, het kenmerkende fruit van de herfst, worden geoogst als de bladeren beginnen te verkleuren. Hun knapperige textuur en zoet-zure smaak zijn een welkome traktatie in dit seizoen van verandering.

  • Appelchiligelei

    40 gram

    Knop

Stoofperen


Herfst - Stoofperenjam

Stoofperen, geplukt in de herfst, zijn een echt seizoensproduct. Hoewel ze rauw hard en zuur zijn, worden ze na het stoven verrassend zacht en zoet.

  • Stoofperenjam

    40 gram

    Knop

Mispels


Late Herfst - Mispelgelei met gember en kaneel

Misschien wel de meest onbekende vrucht in ons assortiment, de mispel. Deze vrucht is laat in het seizoen rijp. De zachte vol zoete smaak komt goed tot zijn recht bij zowel hartige als zoete gerechten.

  • Mispelgelei met gember en kaneel

    210 gram

    Knop
  • Mispelgelei met gember en kaneel

    40 gram

    Knop

Winter

Bloedsinaasappels


Winter- Bloedsinaasappel jam

Geoogst in de winter in Spanje, brengt deze vrucht kleur in de koudere maanden. Omdat deze gebruikt worden in de Bredase limoncello van de gebroeders Koreman hebben ze toch een lokaal karakter! dit wa seizoen.

  • Bloedsinaasappeljam

    210 gram

    Knop
Share by: