Wij creëren producten die gemaakt zijn van lokaal verbouwde groenten en fruit die anders bij het afval terecht waren gekomen. Dat hun kleur of vorm afwijkt van de norm maakt voor de smaak niets uit. Op deze manier zet ZoetZuur&Zout zich op haar unieke manier in voor een wereld waarin voedselverspilling wordt tegengegaan.
Het verhaal van ZoetZuur&Zout begint bij onze oprichtster Mariëlle Horsten, levensmiddelentechnoloog en productontwikkelaar. Terwijl haar moeder zich ontfermde over de warme maaltijd hield Mariëlle zich als kind bezig met de toetjes en de taarten. De kookstijl van haar moeder herkent Mariëlle terug in haar eigen manier van werken in de keuken; proeven, ruiken, toevoegen. Zoals een componist de noten ziet dansen in zijn gedachten zo kan Mariëlle smaken en geuren ervaren in haar hoofd. Terwijl ze denkt aan een groente- of fruitsoort ontstaan er ideeën voor nieuwe recepten.
Door Mariëlle haar verfijnde smaakkennis en haar jarenlange ervaring als levensmiddelentechnoloog is zij in staat de meest verassende en buitengewoon smakelijke producten te creëren. En dat creëren is precies waar Mariëlle haar grootste passie ligt. In het eerste jaar van de studie scheikunde ontdekte ze dat tijdens de practicumlessen, waarbij een sinaasappelschil werd ontleed in verschillende smaaklagen, haar hart zoveel sneller ging kloppen dan wanneer de lessen gingen over andere scheikundige zaken.
Ze besloot van studierichting te veranderen en leerde zo de wereld van de levensmiddelentechnologie kennen. Haar perfecte smaakvermogen bracht haar naar verschillende grote levensmiddelenbedrijven. Jarenlang vermaakte ze zich daar prima maar Mariëlle houdt van vernieuwing en verdieping en het werd tijd voor een nieuwe richting. De studie Tuin- en Landschapsinrichting vervulde Mariëlle haar creëer-behoeftes. Door deze studie en haar daar uit voortkomende nieuwe baan kwamen de boer en zijn erf op haar pad.
Ze maakte kennis met boerderijwinkels en lokale/streekproducten en Mariëlle voelde weer dat haar hart zich met blijdschap vulde. In 2015 was het moment daar dat alle passies van Mariëlle bij elkaar kwamen en zich vormden tot ZoetZuur&Zout. Het neerzetten van een nieuw concept, het creëren van nieuwe producten, contact met boeren, tuinders en klanten, het kunnen inzetten van haar expertise op het gebied van voeding en smaken, werken met groenten en fruit van het seizoen en het bijdragen aan een lokaal circulair systeem, Mariëlle kan al haar kwaliteiten kwijt in haar bedrijf.
Een samenspel van kruimelig pittig en rijk friszoet. Dat is wat je proeft als je onze mispel gelei met gember en kaneel combineert met een stuk Manchego.
Neem dan contact met ons op. Van de oogst die overblijft maakt ZoetZuur&Zout de meest heerlijke producten die verkocht worden in lokale speciaalzaken. De boeren krijgen uiteraard een eerlijke vergoeding voor hun grondstoffen!